WAMP NEDİR
Wamp’ı açıklamadan önce konumuzla ilgili yazıda da geçecek olan birkaç kavramı açıklayarak başlayalım.
Localhost; Sadece kişisel bilgisayar ile sınırlı bir hizmet servisi demektir.Webhost nasıl ki tüm dünyaya açıksa localhost’ta sadece üzerinde yetkili olan kullanıcılara açıktır.
Apache; Kısaca özetlemek gerekirse açık kaynak kodlu bir websunucu programıdır.
SQL; İngilizce Structered Query Language’in kısaltılmışıdır.(Türkçe: Yapılandırılmış Sorgu Dili), Bilgileri ilişkisel bir veri tabanında depolamak ve işlemek için kullanılan bir programlama dilidir.
PHP; Hypertext Preprocessor (Türkçe: Üstünyazı Önişlemcisi), genelağ için yaratılmış,sunucu taraflı,çok geniş kullanımlı, html içerisine gömülebilen betik ve programlama dilidir.
Wampserver; Windows işletim sistemine yüklenen birçok açık kaynak kodların arasındaki bazı açık kaynak kodlarına dayanan sunucu yazılımıdır. WAMP yığını, geliştiricilere bir Web sunucusunun dört temel unsurunu sağlar: Bir işletim sistemi, veritabanı ,Web sunucusu ve Web komut dosyası yazılımı
WAMP, Windows,Apache,MySQL,PHP’nin kısaltmasıdır.
Wamp,bilgisayarınızda sanal bir sunucu gibi davranır.
WampServer Kurulumu
Wamserver’in kendi sitesinden bilgisayarınızın özelliklerine uygun olanı seçerek indirme işlemi başlatınız.

Wampserver kurulum programını bilgisayarımıza indiriyoruz. İndirilen bu uygulama kurulum dosyasını çalıştırıyoruz ve kuruluma başlatıyoruz.s

Lisans sözleşmesini onaylıyoruz ve devam ediyoruz.Next

Bilgilendirme kısmına göz gezdirip eksik program var ise gösterdiğim yerden eksik dosyalar var ise indirimi gerçekleştiriniz.Eksik yok ise Next ile devam ediniz.

Programın kurulacağı dizini belirtiyoruz. Bu kısımda değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Bu şekilde devam diyebilirsiniz. Next

Kurulumu başlatıp kurulumun bitmesini bekliyoruz.

Wamp Server tarayıcı olarak Internet Explorer kullanacağını söylüyor. Farklı bir tarayıcı seçimi yapmak isterseniz bu kısımdan seçim yapabilirsiniz. (Önerilen Hayır)

Yine aynı şekilde kod yazım editörü seçiminizi buradan yapabilirsiniz. (Önerilen Hayır)

Bu işlemden sonra işlemleri kurulumu bitiriyoruz.Kurulum işlemi hatasız bir şekilde tamamlanmış ise seçtiğiniz disk içerisinde wamp64 isimli dosyanın oluştuğunu göreceksiniz.
wamp64 İçindeki www klasörü sizin localhostunuzun ana dizinidir. Buraya ekleyeceğiniz tüm dosyalara, tarayıcınızdan http://localhost/ yazarak erişebiliriz.

Tarayıcımıza http://localhost/ Yazdığımızda Karşınıza böyle bir pencere çıktıysa endişelenmenize gerek yok. Herşey yolunda. Bu hatayı almanızın sebebi WampServer’ın aktif olmamasından kaynaklanmaktadır. WampServer'ı aktif hale getirin.
Eğer Taryıcınıza http://localhost/ Yazdığınızda karşınızdaki gibi bir sayfa geliyorsa WampServer Kurulumunuz başarıyla tamamlanmıştır ve kendi bilgisayarınızı sunucu gibi kullanabilirsiniz.
